Menu
0
Klantentevredenheid
Meer dan 20000 tevreden klanten
betrouwbaarheid
Gratis verzending bij bestelling boven €60
10Sep2013

Kleding- en accessoiretips voor sollicitaties

Na de zomervakantie voelt het altijd alsof we een nieuw jaar in zijn gegaan, met nieuwe kansen en nieuwe mogelijkheden. Zo kan je jezelf helemaal opnieuw uitvinden op je oude baan, maar ook op zoek gaan naar een baan elders. Dat is niet makkelijk, maar ben je eenmaal uitgekozen voor een sollicitatiegesprek, dan is het de clue om goedgekleed voor de dag te komen om een onuitwisbare indruk te maken en …te worden aangenomen.

Office-chique voor een sollicitatie

office-chique_4Afhankelijk voor welk bedrijf je solliciteert (er gelden zelfs kledingregels bij sommige kantoren - vraag dat altijd even na aan mensen die daar al werken) is het beter om niet overstyled op het gesprek te verschijnen. Een paar goede basisstukken zijn daarom van belang. Ga voor een mooie pantalon in een donkere kleur. Je ziet nu veel harembroeken: dit kan, maar draag er een die effen van kleur is of een onopvallende print heeft en er niet al te shabby uitziet. Een donkerblauwe of zwarte broek is het beste voor deze gelegenheid. Ook een spijkerbroek kan, mits deze donkerblauw is en het aanzicht heeft van een nettere pantalon, maar beter is het een jeans helemaal te vermijden (ook weer afhankelijk van het bedrijf waar je solliciteert). Een mooie zwarte, donkerblauwe of bordeauxrode chiffon blouse met lange mouwen en mooie revers  doet het altijd goed. Zorg ervoor dat je een combinatie zwart-donkerblauw of zwart-zwart/bordeaux altijd opfrist met wat mooie sieraden en klassieke en stijlvolle handtas. Een mooie kokerrok in combinatie met een chiquere blouse doet het ook altijd goed. Zorg ervoor dat de rok tot op de knie of over de knie komt (de midi-kokerrokken zijn uitermate geschikt). Clue is om er verleidelijk chique uit te zien, dat wil zeggen: geen overdreven decolletés en niet teveel been laten zien. Ook schoenen zijn belangrijk: hakken mogen, maar geen plateaupumps met extreme 15 cm hakken. Ga voor een kittig hakje of leuke brogues: je voelt je er comfortabeler in en de vrouwelijke commissieleden voelen zich niet door je geïntimideerd. office-chique_1office-chique_2office-chique_3handtasringhalsketting 

Fashion victim voor sollicatie

Fashion-victim_2
Ga je solliciteren op een baan in de mode of styling? Of heb je een gesprek bij een creatief (design) bureau? Je kleding mag dan misschien wat minder zakelijk zijn als die je zou dragen naar een kantoor, het is nog steeds van belang dat je je kleding eenvoudig houdt. Al solliciteer je op een functie van styliste, ook dan is terughoudendheid qua kleding geboden. Je wilt immers niet je toekomstige klanten intimideren en overschreeuwen. Gekke hoeden, extreme (nep)bontkragen, te veel designer items, te veel Fashion-victim_3sieraden en te veel of zware make-up: dit alles kun je achterwege laten. Ga voor een mooie pantalon of donkerblauwe (skinny) jeans met daarop een nette (witte) blouse. Style af met een leuke (oversized) blazer en/of stoere sjaal (prints mogen mits beperkt, dus ga voor een dierenprint in je sjaal). Handig en mooi is een grote leren handtas waar je een oneindige lading van je spullen in kwijt kan. Let op! Ben je zelf niet zo groot? Dan is het beter een tas te kiezen die meer medium size is. Qua sieraden ga je voor 1 opvallend item (die je overigens niet in de weg zit bij je sollicitatie). Een mooie (leren) armband met edelmetaaldetails doet het goed bij basic stukken en draagt lekker licht of ga voor een lange (schakel)ketting met mooie hanger. Grote of opvallende oorbellen kun je beter vermijden (deze zijn onhandig en leiden af van het gesprek). armbandsjaalhandtasje   Do’s[list style="check"]

  • combineer een paar basisstukken met een enkel designeritem om niet over de top te gaan
  • Een rok tot op of over de knie
  • een chiffon blouse of top met daaronder hemdje met kantrandje: verleidelijk maar netjes
  • Een mooie leren kwaliteitshandtas, medium size in zwart, cognac of camel (een neutraal kleurig)
  • Een clutch (enveloptas) mag, liefst van leer, groot en te gebruiken voor laptop of papieren.
  • Bescheiden sieraden in zilver, roségoud of goud.
  • Schoenen met medium hoge hak of leuke brogues (veterschoenen)
  • Steek je haar op in een staart of knot (indien je je haar altijd los draagt: zorg er dan voor dat je haar niet in je ogen of voor je gezicht hangt)
  • Make-up is een pré: mooie verzorgde effen huid (foundation), lichte rouge, mascara en evt.wat oogpotlood/eyeliner en lichte kleur lipstick of gloss.

[/list] Don’ts[list style="cross"]

  • Schreeuwerige kleuren en (te veel) opvallende merkkleding
  • Een minirokje dat niets verhult
  • Over the top dierenprints met kantrandjes: deze laat je liever thuis voor een avondje kermis
  • een goedkoop uitziend handtasje in schreeuwerige kleuren of wit
  • een kleine clutch (enveloptasje) die meer geschikt is voor een avondje uit.
  • Over the top sieraden van b.v plastic in schreeuwerige kleuren
  • over the top (uitgaans) make-up, onverzorgde vlekkerige huid

[/list] Veel succes!

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €60,00 en de verzending is gratis

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.