Menu
0
Klantentevredenheid
Meer dan 20000 tevreden klanten
betrouwbaarheid
Gratis verzending bij bestelling boven €60
01Jan2013

Fashiontrends voor 2013 deel 2

trends-2013Vorige week schreven we al over de trends voor lente en zomer 2013, onder andere over de prachtige voorjaarskleuren, grafische bloemenprints, strepen en powersuits. In dit blogartikel gaan we verder met  de lente en zomertrends voor 2013. Het wordt een lente vol met minirokken, maxidresses, 60 belijning en see trough fabrics als het aan de fashiondesigners ligt.

Mini-en maxi jurk

mini-jurkmaxi-jurkTwee tegenovergestelden zagen we op de catwalks voor de lente en zomer van 2013: de mini-jurk en de maxi-jurk. De mini-jurkjes hebben een eenvoudige snit: de bovenzijde met spaghetti bandjes, kapmouwtjes, 3 kwarts mouw of strapless en de onderzijde geplooid, A-lijn of figure hugging. Combineer mini-jurkjes voor overdag met een mooie lederen handtas in poedertint (afhankelijk van de kleur van de jurk), een zijden sjaaltje en een paar opvallende armbanden. ’S Avonds mag het jurkje wat meer worden versierd middels gouden, zilver of bronzen sieraden. Tip: net als met kleding, kan je ook laagjes dragen met sieraden. Ga voor verschillende lengte kettingen in goud. Sommige mogen lekker chunky zijn met grove schakels en opvallende hangers. Lange jurken zijn de hit voor deze zomer. We zagen ze vorig jaar al opduiken in het modebeeld, gebaseerd op de 60’s en 70’s maxi-dress van weleer. Nu zien we ze weer, maar dan wel met een eigentijdse twist, vooral de stof, snit en stijl maakt het verschil. Zagen we vorig jaar met name tricot, nu zijn voile, luchtige stoffen helemaal hip. Qua stijl zagen we de Spanish/ gipsy style (maxi dresses met vurige bloemen) ook voorbij komen op de catwalk. Bij een maxi dress draag je slipperjes of plateauzolen, grote zonnebril en een rij met hippie armbanden.

60’s groove

jurkje-60a-jasDe jaren 60 zijn hotter dan ooit. Op de catwalk zagen we verschillende jurkjes en tops die deden denken aan de 60’s MOD scene. De hoge neklijn en accent op de schouders vielen daarbij op. Ook de prachtige a-lijn jurkjes en jassen zijn een goed voorbeeld van deze 60’s vibe. Bij deze jurkjes en jassen met simpele snit staan grove sieradenof sieraden met cubistische of juiste ronde vormen prachtig. Stijl af met een retro 60’s box tasje of tas met korte handvatten in krokoprint.  

Glanzende hoofdrol

geel-blousjeglans-blousjeGlansstoffen spelen dit voorjaar de hoofdrol. Een simpele blouse kan heel bijzonder worden door een glansfinish, veel meer heb je dan niet nodig (ok, misschien nog een mooie ketting en handtas ;-) We zagen op de catwalk veel verschillende glansstoffen voorbij komen, van een subtiele organza-achtige glans tot en met een opvallende olieachtige finishing. Ook in de accessoires speelt glans aankomend seizoen een belangrijke rol: van tassen met een metallic finishing tot sieraden met veel bling: glanzen zul je!

Kantje en randje

kant-jurkjekapmouwOok kant is nog steeds graag gezien in de lente en zomer 2013, dit keer meer dan ooit in pasteltinten en vrolijke kleuren, maar ook de klassieke zwart-wit combinatie kant blijft een pareltje om te zien. Voor een gedistingeerde look met kant draag je een kanten jurk met kapmouwtjes, een paar stijlvolle hakken en lieflijke verfijnde sieraden. Voor de avond ga je voor een clutch en mogen de sieraden wat meer opvallen. Breek het lieflijke van kant een beetje door het een stoere twist te geven middels sieraden en tassen met studs en spikes. Pak je gelijk de accessoiretrend mee van aankomend seizoen. Naast kant gaan we ook aparte details zoals volants en langere randen en panden aan kleding zien. Denk aan een blouse met kort voorpand en lang achterpand, een jurk met een geleidelijk aflopend achterpand of aan tops met volants die zorgen voor een verrassend effect. roze-blouseblauw-jurkjeaflopende-achterpandDoor de volants heb je verder weinig accessoires nodig, behalve een paar mooie oorbellen of opvallende armband.

Snow white

snow-whiteWit is het nieuwe zwart deze lente. Of je nu gaat voor een all over white look of door een paar witte details te combineren met kleur, wit mag niet ontbreken in je garderobe deze lente. We hadden het al over de klassieke graphic combinatie van zwart-wit, maar ook door alleen maar wit te dragen kan je power uitstralen. Denk maar eens aan een powersuit (klassieke combinatie van blazer met pantalon) in sneeuwwit. Ook mensen met een lichte huid staat dit fantastisch, zorg er dan wel voor dat je make-up door middel van rode lipstick of smokey eyes eruit springt.

Houd aankomende lente en zomer ook rekening met deze trends:

[gn_list style="check"]

  • Accent op schouders door middel van schoudertops, one shoulder tops of strapless fashion

[/gn_list] [gn_list style="check"]

  • Tweed als in powersuits en chanel (look alike) jasjes

[/gn_list] [gn_list style="check"]

  • Colorblocking door kleurvlakken zoals feloranje en roze met elkaar te combineren

[/gn_list] [gn_list style="check"]

  • Zijden sjaaltjes om de nek gedragen met uiteinden op de rug

[/gn_list] [gn_list style="check"]

  • 60’s tasjes in poederkleuren en krokoprints maar ook in zwart

[/gn_list] [gn_list style="check"]

  • Indigo-zwart combinatie

[/gn_list] [gn_list style="check"]

  • Stoffen met textuur en veren

[/gn_list]

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €60,00 en de verzending is gratis

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.