Met een sjaal stijlvol de kou trotseren

Het is weer zover: ’s morgens zijn we opnieuw druk in de weer om vorst van de autoruit te krabben en binnen de kortste keren is het oppassen geblazen om niet over ijsplekken te vallen. Tijd om ons warm in te duffelen, met andere woorden. Vaak denken vrouwen dat warme kleren en accessoires gelijkstaan aan het figuur van een Michelinmannetje, maar niets is minder waar. Een leuke sjaal blaast net leven in een doorsnee outfit. Babazou somt de meest interessante sjaaltrends voor je op.


Circle scarf

Tunnel sjaal

Grijze ronde sjaal

Een circle scarf, ook wel een tunnel- of wikkelsjaal genoemd, is een ronde sjaal zonder uiteinde. Je kan de sjaal op verschillende manieren dragen: meermaals om je nek gewikkeld voor een volumineus effect waar je je hoofd heerlijk in kan nestelen, of lang en losjes voor een nonchalante look.

 

Dik breiwerk

grofgebreide sjaal
Dikke, gebreide sjaals steken elk jaar opnieuw de kop op, en dat is ook deze winter niet anders. Sterker nog: des te groter en grover de sjaal, des te beter je de komende maanden scoort. Waarom dit model met geen stokken uit het modebeeld te krijgen is? Simpel: ze zijn veelzijdig en je slaat er niet snel de bal mee mis.

Snood (sjaalhoed)

De snood of sjaalhoed gaat een stapje verder dan de circle scarf. Ook dit is een rond en aan elkaar genaaid exemplaar, dat je daarbovenop om je hoofd kan wikkelen. Zo kan je niet alleen je nek, maar ook je oren warm houden wanneer het vriest dat het kraakt. Handig!

 

Pels


We kunnen er niet om heen: (nep)bont is in, en mag op elk mogelijke manier in je outfit verwerkt worden. Als jas, als handtas, als hoed en dus ook ongetwijfeld als sjaal. Een pelsen sjaal staat chique, is tijdloos en veel zachter dan bont zal je het niet vinden.

Franjes/bolletjes

Sjaal met pomponnetjes

Niet alleen zijn franjes leuk om mee te prutsen, het geeft een standaard sjaal net een tikje meer. Minstens even geinig zijn pomponnetjes. Zulke tierlantijntjes geven het geheel een speelsere look.

 

Zijde en katoen

Zijden Sjaal

Een sjaal hoeft niet per se uit een dikke stof te zijn vervaardigd, met zijden en katoenen varianten heb je het evenmin koud. Net als pels, voelt ook een zijden sjaal bijzonder luxueus aan. Bovendien kan je met lichtere stofjes makkelijker verschillende soorten knopen leggen, en is de keuze in motieven en prints eindeloos.

 

Vierkante sjaal

Deze stoere vorm doet het al jaren goed in de modewereld, en terecht. Een vierkante sjaal draag je vooraan in een tip. Een beetje zoals een cowboy, dus, maar dan wel een elegante cowboy.

 

Over Ann

Ik ben een 22-jarige journaliste en eindredactrice bij Het Belang van Limburg, en woon in het behaaglijke Herk-de-Stad. In een mum van tijd sta ik in het hartje van Hasselt, geen grote maar wel bijzonder gezellige winkelstad, die niet voor niets ‘de Hoofdstad van de Smaak’ wordt genoemd. Niet alleen zijn er tal van leuke restaurantjes en uitgaansgelegenheden, fashionistas kunnen er bovendien hun hartje ophalen in de winkelstraten. Ook ikzelf vertoef er maar al te graag, op zoek naar dat ene mooie jurkje of dat perfecte paar schoenen. Naast shoppen hou ik me in mijn vrije tijd graag bezig met lezen, uitstapjes maken met mijn vriend en sinds kort bloggen voor mijn persoonlijke blog, www.inhetwildeweg.be.

Trackbacks

  1. [...] nu de foto’s van de defilés ons doen snakken naar kleur en zon. En hoewel we ondertussen nog met een sjaal stijlvol de kou trotseren houdt Babazou je ook dit voorjaar op de hoogte van de nieuwste kleurtrends.  Vraagt u zich af wie [...]

Laat wat van je horen

*